Consiliul elevilor

Consiliul elevilor

 

Motto: "Chaque enfant qu'on enseigne est un homme qu'on gagne"

 

...înseamna "Fiecare copil pe care îl instruim este un om pe care îl câstigam". Aceasta este o sintagma ce face parte din vibranta pledoarie pentru învatatura, pentru educatie, si pe care o puteti gasi în culegerea "Les quatre vents de l'esprit" adica "Cele patru vanturi ale spiritului" de Victor Hugo, si anume satira, drama, poezia si romanul.

Sunt cuvinte pe care unii le pot ignora, altii le pot lua in serios. Dar dorinta noastra este sa fie cuvintele elevilor lazaristi, care sa ne îndrume spre alegerea drumului cel bun. Cu siguranta cei care au crezut în aceste cuvinte înaintea noastra nu au pierdut nimic, ci din contra, au urcat tot mai sus si mai sus, dobandind cunoasterea si întelepciunea.

Colegiul National "Gheorghe Lazar" asta îsi propune, sa recruteze mici învatacei pe care sa îi transforme în oameni maturi, învatati si capabili. Bineinteles, acest lucru nu ar fi posibil fara ajutorul elevilor, care au potential, si al profesorilor care sunt de standarde inalte. De asemenea, pe langa profesorii buni pe care îi are Lazarul, avem norocul si de o directiune de "sapte stele", de la care porneste totul. Ideile moderne si investitiile care se fac pentru ca noi sa învatam într-un colegiu european, se fac simtite.

Activitatile extrascolare, proiectele europene si nationale, actele de caritate si voluntariat, colaborarile cu scoli din Europa, rezultatele anuale si nu in ultimul rand, Consiliul Elevilor sunt puncte importante pe care le avem, care ne aduc mandrie si prestigiu.

Vom pune accentul momentan pe Consiliul Elevilor. Unii sunt deja familiarizati, altii vor afla de acum despre ce inseamna cu adevarat acest consiliu. Când vorbim de Consiliul Elevilor "Gh. Lazar" vorbim de atitudine, responsabilitate, initiativa, respect, daruire. Vorbim de oameni care se aduna din când în când "sa-si faca lumea mai buna", sa puna cap la cap idei si sa faca un plan, dupa care sa atinga un tel si sa obtina CEVA. Asta facem noi. Si reusim de cele mai multe ori. Multumita domnilor directori care ne trateaza ca pe niste adevarati "adulti", facem ceva sa devenim cei mai buni.

Pentru pagina oficiala a Consiliului Elevilor intrati aici.