CINE SUNTEM

Cuvantul directorilor

Înființat în 1860 ca instituție publică de învățământ, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București constituie o adevărată școală a elitelor românești de-a lungul timpului.

 

Istoria acestui liceu este o lecție de libertate, demnitate, curaj și mândrie.

Valorile și atitudinile care ne coordonează activitatea sunt dorința de perfecționare continuă, atitudinea proactivă, calitatea informației, responsabilitatea socială, învățământ la standarde europene.

Colegiul își îndeplinește cu succes misiunea de a crea condițiile și o atmosferă favorabilă, în cadrul activităţilor proiectate, dezvoltării intelectuale şi afective a elevilor, contribuind la formarea absolventului lăzărist, al cărui profil se conturează astfel:

Valorile lăzăriste. ELEVUL:

responsabil faţă de propria pregătire
flexibil, adaptabil, receptiv la nou
are capacitatea de a reflecta asupra lumii, de a-şi dezvolta datele personalităţii prin diferenţiere, nu prin uniformizare
posedă capacitatea de autoevaluare
competent și capabil de performanță
"Creativitatea înseamnă să vezi ce văd și ceilalți și să gândești altfel decât o fac ceilalți"  – Einstein
se implică în activități de voluntariat și proiecte extracurriculare
Viziune și misiune lăzăristă: EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE

 

Astfel, demersul nostru educațional, centrat pe nevoile elevului și pe integrarea profesională și socio-culturală, are ca ideal dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a personalității elevilor.

Absolvenții lăzăriști dintotdeauna, dar mai ales din ultimii ani, sunt mărturia limpede a unui manageriat inteligent, receptiv la nou, cu viziune.

În ceea ce privește profesorii, Lazărul le oferă șansa de a-și face meseria în acord cu cerințele unui învățământ modern, serios, competitiv.

 

Director Nina-Ionela Neagoe |  Director adjunct