Istoria dincolo de cuvinte

 

„Istoria dincolo de cuvinte” a reprezentat un proiect independent de tip omagiu în memoria victimelor regimului comunist din România. Proiectul a fost lansat de un fost lăzărist, Cătălin Constantinescu, împreună cu o echipă de oameni dăruiţi unui ideal simplu: acela de a onora printr-o activitate cu elevii de liceu victimele închisorilor politice comuniste din România.

Proiectul a reuşit în scurt timp să strângă parteneri de încredere precum Penitenciarul Jilava sau Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România. Activităţile au cuprins vizita a patru licee din Bucureşti: Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Şcoala Centrală, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” la penitenciarul Jilava. În cadrul fiecărei vizite elevii au fost ghidaţi de către un fost deţinut politic al penitenciarului.

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a fost cel care a deschis de altfel prima vizită a proiectului în data de 2 aprilie 2011 sub coordonarea profesorului de istorie Cristescu Florin şi a fostului deţinut politic din timpul regimului comunist Ion Baurceanu.

În data de 25. V. 2011 a avut loc întâlnirea finală la care au participat un număr de 4 elevi ai Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr, selectaţi pe baza elaborării unui eseu. În total proiectul a implicat un număr de 100 de elevi, 3 profesori de istorie şi 6 foşti deţinuţi politici.

 

Comentariile sunt inchise.