Școli pentru un viitor verde

Școli pentru un viitor verde

Școli pentru un viitor verde” a fost un proiect inițiat de Editura CD PRESS în anul 2010, cu scopul de a dezvolta aptitudini ecologice în rândul elevilor, de a-i determina să devină activi în acțiunile de protecție și de conservare a mediului, de a conștientiza că viitorul planetei depinde de ceea ce realizeaza ei astăzi.

Profesorii care au derulat acest proiect în Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” au fost Corina Ittu, Larisa Georgescu, Georgeta Păun, iar elevii care s-au implicat în acest proiect:

elevii clasei a X-a G (Lungu Sînziana, Cristina Ciorătan, Loredana Andreea), a X-a H (Duminică Oana), a X-a I (Călinescu Lavinia, Hanganu-Beraru Nicoleta, Peteoacă Marina, Voicu Mădălina) și cei clasei a XI-a A (Bărbulescu Andreea , Zaharia Andreea, Rădulescu Ana, Prinose Elena, Popa Mihai, Bogdan, Francesca Andreescu, Gîfei Alexandra).

La activitățile desfășurate în liceu au participat toți elevii, de la clasa a VI-a până la clasa a XI-a. Astfel că prima tema abordată a fost „Ziua Albastră”, în care elevii au realizat fie colaje, fie desene, fie fotografii pe tema „Ce înseamnă apa pentru tine?”. Cele mai expresive lucrări au fost premiate. Un alt proiect a mai fost strângerea hârtiei pentru reciclare, elevii reuşind să adune 1, 5 tone. De asemenea, a mai fost organizată şi o prezentare de modă cu haine realizate de elevi din materiale reciclabile, iar ultima activitate a fost organizarea unui workshop de origami cu ocazia „Zilei păsărilor”. Elevii care au organizat „Şcoli pentru un viitor verde” în Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” au participat şi la „Tabăra elevilor activi şi merituoşi” .

Premiile au fost:

Premiul pentru cea mai originală lucrare: Andrei Lionăchescu XI G;
Premiul pentru cea mai „albastră” lucrare: Andrei Lumpan, Radu Chirilă, VII B;
Locul III: Beatrice Mușel clasa a X-a I;
Locul II: Antonia Doncila clasa a X-a F;
Locul I: Ariadna Tibără clasa a XI-a H.

 

 

Comentariile sunt inchise.